Kuchnia Iskry
Prawdziwa polska wieś to nie tylko widoki, ale również doskonała, syta kuchnia.
Posiłki w ISKRZE bazują na tradycyjnej kuchni w nowoczesnym wydaniu. O podniebienia naszych gości dba właścicielka - Katarzyna Gossa, absolwentaka Akademii Kulinarnej Fumenti (nr 1 w Polsce). Naszą specjalnością są potrawy mocno związane z dobrodziejstwami lasów. Uraczymy Cię wiejskimi jajami, swojskim twarogiem, świeżym jogurtem naturalnym oraz mlekiem prosto od krowy - o nabiał dba nasza sąsiadka, pani Halinka. Pokażemy Ci jak zrobić zakwas chlebowy i jak upiec pyszne drożdżowe bułeczki z domowymi konfiturami.
Bazujemy na lokalnych produktach oraz sezonie wiosenno-letnim i nowalijkach z przystajennego ogródka tworząc dla Ciebie pyszne oraz w pełni zbilansowane dania, które trafią w Twój gust i zalecenia dietetyczne (również wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe). Wakacje to czas grilli (nie tylko wędliny, ale także warzywa, świeże ryby), las dostarcza nam jagód i jeżyn do pysznych deserów. Jesień to smak grzybów, dziczyzny i pieczonej gęsi. Gospodarze są miłośnikami owoców leśnych, z których nastawiają nalewki. Te i wiele innych kulinarnych rozkoszy ze swojskiego gara chętnie wedle życzenia Państwa podamy. Dania nie są porcjowane. Istnieje możliwość ustalenia z kucharzem godzin podawania posiłków.