Kuchnia Iskry

katarzyna gossa - szef kuchni pensjonatu iskra, absolwentka fumentiPrawdziwa polska wieś to nie tylko widoki, ale również doskonała, syta kuchnia.

Posiłki w ISKRZE bazują na tradycyjnej kuchni w nowoczesnym wydaniu. O podniebienia naszych gości dba właścicielka - Katarzyna Gossa, absolwentaka Akademii Kulinarnej Fumenti (nr 1 w Polsce). Naszą specjalnością są potrawy mocno związane z dobrodziejstwami lasów. Uraczymy Cię wiejskimi jajami, swojskim twarogiem, świeżym jogurtem naturalnym oraz mlekiem prosto od krowy - o nabiał dba nasza sąsiadka, pani Halinka. Pokażemy Ci jak zrobić zakwas chlebowy i jak upiec pyszne drożdżowe bułeczki z domowymi konfiturami.

Bazujemy na lokalnych produktach oraz sezonie wiosenno-letnim i nowalijkach z przystajennego ogródka tworząc dla Ciebie pyszne oraz w pełni zbilansowane dania, które trafią w Twój gust i zalecenia dietetyczne (również wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe)Wakacje to czas grilli (nie tylko wędliny, ale także warzywa, świeże ryby), las dostarcza nam jagód i jeżyn do pysznych deserów. Jesień to smak grzybów, dziczyzny i pieczonej gęsi. Gospodarze są miłośnikami owoców leśnych, z których nastawiają nalewki. Te i wiele innych kulinarnych rozkoszy ze swojskiego gara chętnie wedle życzenia Państwa podamy. Dania nie są porcjowane. Istnieje możliwość ustalenia z kucharzem godzin podawania posiłków.

Domowy smalec ze swojskim pieczywem Kurki w sosie śmietanowym z makaronem Grillowanie podczas obozu jeździeckiego w Iskrze Zupa krem z dyni Czekoladowe brownie z granatem, bitą śmietaną i malinami Gulasz z dziczyzny Deska swojskich wędlin
POBYTY DLA JEŹDŹCA I KONIA WARTO POZNAĆ

Stajnia ISKRA ul. Łąkowa 19, 82-400 Sztumskie Pole
tel.: 512 666 120 / e-mail: kontakt@stajniaiskra.pl

Newsletter

Aby otrzymywać aktualne informacje i promocje dotyczące oferty Stajni ISKRA – zapisz się
 
Stajnia ISKRA